Чи виправдана ліквідація виборчих дільниць для українців у Росії?

Чи виправдана ліквідація виборчих дільниць для українців у Росії?
Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року

ЦВК ліквідувала усі виборчі дільниці на території РФ

Щоб проголосувати на президентських виборах, українцям, що мешкають у Росії, доведеться їхати в Грузію, Фінляндію, Казахстан або в Україну. Чи виправданий такий крок і наскільки гарантоване виборче право українців за кордоном?

Нагадаємо, 31 грудня Центральна виборча комісія ліквідувала виборчі дільниці на території Росії. П’ять виборчих дільниць у дипломатичних представництвах України на території Росії, які були затверджені ще 2012 року, відповідно до цієї постанови перестануть існувати.

Натомість ЦВК розширила межі своїх дільниць на територіях посольств України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Тепер за цими дільницями закріплені не лише межі відповідних держав, а й низки областей Росії.

31 грудня 2018 року розпочалась передвиборча кампанія. За законом процес має стартувати за дев’яносто днів до дати голосування, яка припадає на 31 березня 2019 року.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснює рішення про ліквідацію виборчих дільниць у Росії насамперед питанням безпеки виборців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: