Перелік документів, які дозволять скористатись безвізом

Перелік документів, які дозволять скористатись безвізом

Обов'язкова умова для перетину кордону без візи – біометричний паспорт. Але це не всі документи, які потрібно при собі мати.

Митну декларацію треба заповнювати, якщо у вас зі собою більше 10 тисяч євро готівкою, більше 2х мобільних телефонів, комп’ютерів або годинників.

А Далі паспортний контроль. Головна умова подорожі без візи - біометричний паспорт. Та українці, які мають чинну шенгенську візу і закордонний паспорт старого зразка,теж зможуть в'їжджати на територію ЄС. Але навіть із біометричним паспортом прикордонники можуть запитати про документи, які підтверджують мету візиту.

Необхідні документи для безвізової поїздки:

  • бронювання готелю;
  • лист із запрошенням від родича або іншої приватної особи, яка легально проживає у країні ЄС;
  • зворотній квиток;
  • виписка з банку про достатню кількість грошей на рахунку;
  • поліс медичного страхування;
  • поліс страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (у разі подорожі автомобілем).

Та цього для поїздок мало. Поцікавляться на кордоні і про гроші. Для мандрівників розробили спеціальну карту Європи. В ній детальна інформація про кожну країну ЄС, а також скільки коштів потрібно мати з собою.

Найдешевша Угорщина через кордон пропустять, навіть, якщо плануєте жити на 3 євро у день. У Німеччину їхати дорожче. З собою треба взяти мінімум 45 євро. А в Естонію аж 85.

Досвід грузинів, які вже два місяці користуються безвізовим режимом, довів, що прикордонники рідко зупиняють мандрівників. З квітня повернули лише декілька десятків осіб.

Докладніше читайте у матеріалі «Главкома»: Без віз, та не без правил: Усе, що потрібно знати про безвіз


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: