У Вінниці вшанували загиблих євреїв під час масових розстрілів

 У Вінниці вшанували загиблих євреїв під час масових розстрілів

До пам’ятника «Пам’яті тисяч євреїв по звірячому закатованих фашистами» усі присутні поклали квіти, м’які іграшки, каміння та запалили свічки.

16 квітня біля пам’ятника «Пам’яті тисяч євреїв по звірячому закатованих фашистами», що по вул. Максимовича, відбувся мітинг-реквієм за загиблими під час масових розстрілів у 1941-1944 роках. А також висадили три метасеквої в пам’ять про події, які сталися у Вінниці 76 років тому. Долучилися до вшанування загиблих представники міської та обласної влади – заступник міського голови Галина Якубович та начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.
Мітинг-реквієм біля пам’ятника провели Вінницьке обласне відділення єврейського агентства «Сохнут-Україна», обласний єврейський центр «Хесед-Емуна», Вінницьке обласне товариство єврейської мови та культури а також музей Голокосту у Вінниці. 
Проповідь та молитву за невинно убитих євреїв фашистами у роки ІІ Світової війни провів головний рабин міста Вінниці Шауль Горовіц.

«Минулого року на 75-й річниці роковин масового розстрілу представників єврейської громади у нашому місті з’явилася спільна ініціатива встановити інформаційні та вказівні таблиці на Меморіалі пам'яті. Це такий інформаційний блок, де можна дізнатися про період 1941-1944 року, біографічні історії про Праведників народів світу -уродженців нашого міста. В наших планах створити ще одну двомовну таблицю, аби відвідувачі та паломники з інших країн могли прочитати про ці страшні події. За підрахунками дослідників в роки масових розстрілів загинуло від 16 до 25 тисяч єврейського населення міста Вінниці», - розповів директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: