Голова райради на Вінниччині погорів на хабарі

Голова райради на Вінниччині погорів на хабарі
Хабарі посадовець отримував через посередника

Чиновник системно перешкоджав здійснювати вантажні перевезення автодорогою у Козятині, вимагаючи з перевізників 95 тисяч грн

На Вінниччині за вимагання та отримання хабара затримали голову Козятинської районної ради та посередника – директора малого приватного підприємства, який мав передати гроші посадовцю.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.

У ході слідства правоохоронці встановили, що очільник районної ради систематично вимагав хабарі у перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну з Жежелівського каолінового кар’єру на підприємство ТОВ «Сока» у Козятині. 

Зокрема, чиновник системно перешкоджав здійснювати вантажні перевезення новозбудованою автомобільною дорогою у Козятині, вимагаючи з перевізників 95 тисяч грн. Ці кошти мали бути передані йому через посередника – директора малого підприємства.

Під час проведення обшуку в помешканні посередника, правоохоронці знайшли 45 тисяч грн, які він мав передати голові Козятинської районної ради. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Посадовця затримали за підозрою у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 368 Кримінального кодексу України – «отримання неправомірної вигоди службовою особою».

Корупціонеру загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

До слова, цього тижня чиновника Миколаївської міськради затримали за хабарництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: