Митрополит Симеон заявив, що він не розкольник, і позивається на Онуфрія

Митрополит Симеон заявив, що він не розкольник, і позивається на Онуфрія

Владика хоче захистити свої честь та гідність у суді

Митрополит Вінницький і Барський Симеон відправив позов до суду щодо роз’яснення рішення очільника ПЦ МП Онуфрія про позбавлення Симеона права на служіння. Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.

У зверненні Симеон заявляє, що його намагання відновити справедливість не означає повернення до ПЦ МП.

«Після рішення синоду Вселенського патріархату від 11 жовтня, синод УПЦ втратив свою легітимність, а тому його подальші рішення не мають канонічної сили. Чому я пішов до суду? Тому що указ, підписаний митрополитом Онуфрієм, можна трактувати як покарання за ухилення від моїх обов’язків. Крім цього, поставлені під сумнів мої людські якості, такі як порядність і честь. Я - не розкольник і не дозволю себе так іменувати! Моя позовна заява – це крок захисту людської гідності та честі», - йдеться у зверненні митрополита Вінницького і Барського.

Симеон додає, що до суду він звернувся як Володимир Іванович Шостацький – керівник зареєстрованої юридичної особи – управління Вінницької єпархії. А як митрополит Симеон він підготував звернення до церковних органів, що мають компетенцію розглядати такі питання.

Наостанок Симеон наголосив, що шлях до автокефалії Православної церкви України незворотній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: