На Вінниччині розпочався прийом документів на дотацію за утримання молодняку великої рогатої худоби

На Вінниччині розпочався прийом документів на дотацію за утримання молодняку великої рогатої худоби

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам

Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Облдержадміністрації відповідно до постанови КМУ від 07.02.2018р. № 107 з 01 по 05 вересня 2019 року буде організовано приймання чергових відомостей від органів місцевого самоврядування для виплати фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби до 13-місячного віку.

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників.

Органами місцевого самоврядування формуються відомості отримувачів дотації станом на 1 травня, на 1 вересня і на 1 грудня поточного року.

Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади (далі - органи місцевого самоврядування) певний перелік документів

Дотація за молодняк, що народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

  • у період утримання молодняка віком від одного до п’яти  місяців - 300 грн за голову;
  • у період утримання молодняка віком від п’яти до дев’яти  місяців - 700 грн за голову;
  • у період утримання молодняка віком від дев’яти до тринадцяти місяців - 1500 грн за голову.

Дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку у розмірі:

  • за перші чотири місяці утримання молодняка - 300 грн за голову;
  • за наступні чотири місяці утримання молодняка - 700 грн за голову;
  • за наступні чотири місяці утримання молодняка - 1500 грн за голову.
  • Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2500 грн із розрахунку на одну голову молодняка.

На Вінниччині у 2018 році 14,5 тис. фізичних осіб, які утримували молодняк великої рогатої худоби отримали  31,6 млн грн дотації.

У поточному ж році, станом на 1 травня,  дані виплати отримали 14,6 тис. наших земляків. Загальна сума дотації -   38,9 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: