Перестрілка, вертоліт і група КОРД: як визволяли заручницю на Вінниччині

Перестрілка, вертоліт і група КОРД: як визволяли заручницю на Вінниччині

Пораненого злочинця затримали

18 квітня у Вінницькій області спецпризначенці КОРД визволили заручницю. Чоловік взяв у заручники власну дружину і організував перестрілку з правоохоронцями.

Про це на сторінці в фейсбук написав керівник Нацполіції України Сергій Князєв.

«Віддалене село Вінниччини. Неадекватний чоловік взяв в заручники дружину. Поліція прибуває на виклик, перестрілка. Дружину вдалося визволити. Чоловік забарикадувався в будинку...

Пам’ятаємо, як в 2016 загинули двоє поліцейських на Тернопільщині при аналогічних обставинах. Підіймаємо спецпризначенців КОРД.

Чіткі дії. Пораненого зловмисника зі зброєю затримано в забарикадованому будинку.

Професіоналізм спецоперацій вимірюється збереженими життями, а не витраченими набоями. Тож дякую спецпризначенцям КОРДу за професійні дії.

Окрема подяка адміністрації району за наданий шкільний автобус для операції», - йдеться в дописі.

У відділі комунікації поліції Вінницької області повідомили як розгортались події.

Близько 14.30 по телефону спецлінії поліції «102» надійшло повідомлення від 49-річної мешканки с. Вербка Чечельницького району про насильство в сім’ї.

На місце події негайно прибули працівники сектору реагування патрульної поліції. З’ясувалось, що в будинку в стані алкогольного сп’яніння чоловік заявниці погрожує їй рушницею.

Поліцейським вдалося вивести жінку з будинку. Вона не постраждала. Коли дебошир побачив працівників поліції - він відкрив стрілянину в бік поліцейських.

У відповідь поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю та поранив зловмисника в ногу.

Після цього 50-річний громадянин забарикадувався в помешканні. Поліцейські проводили перемовини, намагаючись переконати його вийти з будинку та добровільно здати зброю. Однак той відмовився.

Для затримання озброєного чоловіка начальником ГУНП у Вінницькій області Юрієм Педосом було введено операцію «Грім».

За рішенням керівництва Нацполіції та МВС України до проведення спецоперації залучили спецпідрозділ КОРД.

Спецпризначенці оперативно провели штурм будівлі, перед цим переконавшись, що в будинку, крім зловмисника, більше нікого немає.

Застосувавши заходи фізичного впливу, поліцейські затримали зловмисника, у нього вилучили зброю. Після чого йому була надана медична допомога.

Наразі на місці надзвичайної події працює слідчо-оперативна група поліції. Проводяться першочергові слідчі дії.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: