У Вінниці поліція посилює заходи для попередження розгортання міжконфесійних конфліктів

У Вінниці поліція посилює заходи для попередження розгортання міжконфесійних конфліктів

У Вінницькій області громади, у порівнянні з іншими регіонами України, більше всього переходять до ПЦУ

У Вінниці під час робочої зустрічі з представниками органів влади та церковних конфесій, керівник поліції Вінниччини Юрій Педос наголосив, що поліція не допустить порушення прав людей на свободу віросповідання, гарантованих Конституцією України, будь-якого силового захоплення церковних споруд та майна, насилля та агресії. 

Для попередження вчинення правопорушень та негайного реагування на порушення закону забезпечено посилене патрулювання поліцейських поблизу культових об’єктів, де мали місце, або можливі вчинення конфліктів. 

Начальник управління у справах національностей та релігії Вінницької ОДА Ігор Салецький також зазначив, що проведення загальних зборів релігійних громад щодо здійснення переходу до ПЦУ має базуватися виключно на вільному волевиявленню громадян, недопустиме втручання державних службовців в процес проведення зборів релігійних організацій. Він дав негативну оцінку фактам силового закриття храмів, недопущення в них священників, тощо.

Присутні на заході представники УПЦ МП та ПЦУ дійшли згоди, що в сучасних умовах, коли Україна потребує миру, усі спірні питання потрібно вирішувати за круглим столом шляхом спілкування та прийняття узгоджених рішень.

Нагадаємо, раніше «Главком» повідомляв, що священик Московського патріархату з «тітушками» у Вінниці напали на парафіян, що збиралися перейти до ПЦУ.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: