Вінничани пропонують впорядкувати стихійні «автостанції»

Вінничани пропонують впорядкувати стихійні «автостанції»

Активісти подали до місцевої влади відповідну петицію

Доїхати з Вінниці до передмість та навіть населених пунктів, віддалених десятками кілометрів, можна з кількох «точок» в обласному центрі, що не мають офіційного статусу, крім зупинки міського транспорту. Але там відсутня будь-яка інформація про розклад руху приміських автобусів. Вінничани з 8 січня почали збирати підписи під петицією до міськради, аби влада впорядкувала так звані стихійні автостанції.

Автор петиції Галина Данилова зазначає, що на площі Перемоги, щоб дізнатися про розклад руху автобусів до Тиврова, треба розпитувати перехожих. Саме вони є джерелом інформації для необізнаних. Вона вказує, що формально автобуси мають курсувати з Центрального автовокзалу, але «збирають» пасажирів саме в кілометрі від цивілізованого місця.

У залізничного вокзалу стихійна автостанція розташована біля магазину АТБ. Приміські автобуси там лише заважають руху, а сама зупинка немає елементарних умов для пасажирів.

Також автор петиції пропонує на «легальних» автостанціях удосконалити розклад. Публікувати не тільки час відправлення, але й рух автобусів у зворотному напрямку.

Пропозиції вінничанки виглядають доволі раціональними. Але, на жаль, система міжміського та приміського руху жодним чином не пов’язана з мерією. Важелів адмінвпливу на перевізників у мерії майже немає. Мабуть, такі питання міськраді слід вирішувати спільно з транспортними компаніями, керівництвом підприємства, яке надає послуги на автостанціях, та владою Вінницького району.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: