Автор карикатур на пророка Мухаммеда загинув у ДТП

Автор карикатур на пророка Мухаммеда загинув у ДТП
Автомобіль, у якому їхав 75-річний Ларс Вілкс, зіткнувся з вантажівкою неподалік від міста Маркарид, що на півдні Швеції
фото: ЕРА

Відомий шведський художник Ларс Вілкс загинув у ДТП, повідомляє агентство AP. Він останніми роками жив під охороною поліції через погрози розправи за свою карикатуру на пророка Мухаммеда 2007 року.

Як повідомляється, у ДТП сталося зіткнення вантажівки з цивільною поліцейською машиною, в якій їхав Ларс Вілкс та його поліцейська охорона.

Шведські ЗМІ пишуть, що поліція підтвердила, що 75-річний Вількс їхав у машині з двома поліцейськими.

Причини аварії з'ясовуються.

Місце ДТП, в результаті якої загинув Ларс Вілкс Фото: ReutersМісце ДТП, в результаті якої загинув Ларс Вілкс Фото: Reuters

У 2007 році шведський художник-карикатурист Ларс Вілкс намалював ескіз скульптури собаки. І все б нічого, та до тіла тварини Вілкс домалював голову ісламського пророка Мухаммеда. Це викликало обурення мусульман у всьому світі. Відома терористична організація Аль-Каїда оголосила про нагороду за голову самого Вілкса – 100 тисяч доларів.

Відтоді шведський художник жив у супроводі охорони поліції. На нього неодноразово нападали, обстрілювали, його будинок намагалися спалити.

Життя у ДТП втратили також і двоє поліцейських, які були поруч із Вілксом. Та наразі невідомо, чи це спланований напад, чи нещасний випадок. Водія вантажівки відвезли до лікарні з травмами й допитали. Слідство триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: