Британська презентація для дипломатів у справі отруєння Скрипаля: стали відомі деталі

Британська презентація для дипломатів у справі отруєння Скрипаля: стали відомі деталі

Лондон вважає отруєння екс-шпигуна і агресію проти України частинами єдиної ворожої політики РФ

Російське видання «Коммерсантъ» розкрило деталі презентації, яка була проведена 22 березня 2018 року посольством Великої Британії в РФ для інших дипломатичних відомств, які акредитовані в Москві.

Саме ця презентація, за словами посла США в РФ Джона Хантсмана, була одним із тих елементів, який переконав інші країни вдатися до висилки російських дипломатів. Презентація складається зі шести сторінок.

Із неї стає відомо, що вже на 22 березня офіційний Лондон вважав, що «без жодних сумнівів Росія є відповідальною» за інцидент в Солсбері. При цьому публічно Тереза Мей і далі продовжувала говорити лише про високу імовірність причетності Кремля.

Презентація містить деталі атаки, перелік жертв і властивості речовини «Новачок». Окремо на п’ятому слайді мова йде про те, що хімічна атака в Солсбері є лише останнім випадком ворожих дій РФ, починаючи із отруєння Олександра Литвиненко в 2006 році.

До таких ворожих кроків офіційний Лондон зараховує і окупацію Криму, дестабілізацію України загалом і збитий літак Boeing MH17. Врешті-решт, презентація містила і перелік заходів, які були прийняті у відповідь на отруєння Сергія Скрипаля і його дочки. Мова йшла, в тому числі, і про посилення прикордонного контролю, фактичне припинення двосторонніх контактів, боротьба із криміналом і корупцією.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новічок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: