Делегація США не поїде на форум у Давосі через «шатдаун»

Делегація США не поїде на форум у Давосі через «шатдаун»

Трамп скасував поїздку своєї делегації на форум в Давосі, щоб його команда могла надавати необхідну допомогу

Білий дім скасував візит делегації США на Всесвітній економічний форум в Давосі, Швейцарія, у зв'язку з «шатдауном».

Як передає CNN, про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

«Через те, що 800 тисяч американських робітників не отримують заробітну плату, президент США Дональд Трамп скасував поїздку своєї делегації на Всесвітній економічний форум в Давосі, щоб його команда могла надавати необхідну допомогу», - йдеться в повідомленні.

Раніше у вівторок Білий дім заявляв про скорочення делегації, яка повинна була попрямувати в Давос з 22 по 25 січня.

Планувалося, що делегацію очолить міністр фінансів Стівен Мнучин, до нього приєднаються державний секретар Майк Помпео, міністр торгівлі Вілбур Росс, торговельний представник США Роберт Лайтхайзер і заступник глави адміністрації Кріс Ліддел. 

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як повідомлялося раніше, шатдаун у США став рекордним в історії за тривалістю. І він вже обійшовся американській економіці у 3,6 млрд доларів.

Через «шатдаун», який розпочався 22 грудня, 800 тисяч держслужбовців не отримали зарплату. За інформацією АР, протягом тижня звільнені 380 тисяч працівників, інші працюють без заробітної плати.

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

Як відомо, президент США Дональд Трамп у зверненні до нації заявив, що «гуманітарну кризу» у США можна вирішити за 45 хвилин. Президент США поклав провину за «шатдаун» на демократів, втім утримався від оголошення надзвичайного стану.

Нагадаємо, Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: