«Шатдаун» у США став рекордним в історії за тривалістю

«Шатдаун» у США став рекордним в історії за тривалістю

Розпочався 22-й день вимушеної зупинки роботи частини федеральних органів у Сполучених Штатах, що стало рекордом за тривалістю за всю історію країни

Попередній найдовший «шатдаун» мав місце з грудня 1995-го по січень 1996 року в часи президентства Білла Клінтона

Нинішня вимушена зупинка роботи частини федеральний органів Сполучених Штатів - так званий частковий «шатдаун» (government shutdown) - стала рекордною за всю історію країни. У ніч на суботу, 12 січня, розпочався 22-й день вимушеного простою частини держустанов.

Попередній найдовший «шатдаун» мав місце з грудня 1995-го по січень 1996 року в часи президентства Білла Клінтона. Тоді вимушена зупинка роботи федеральних органів тривала 21 день, зазначає агенція новин AFP.

Нагадаємо, члени Демократичної партії категорично відмовилися підтримати запропонований президентом США Дональдом Трампом проект будівництва загорожі на кордоні з Мексикою, реалізація якого коштувала б понад п'ять мільярдів доларів США. Натомість демократи готові виділити на це не більше 1,3 мільярда доларів.

Через ці розбіжності президент Трамп не підписав державний бюджет на 2019 рік. Тож з 22 грудня внаслідок технічної відсутності фінансування в США почався частковий «шатдаун» федеральних органів. Велика кількість держустанов закрита. Це призвело до відправки у вимушену відпустку близько 380 тисяч чиновників. Ще 420 тисяч, від роботи яких держава не може відмовитися, змушені працювати безоплатно.

Нагадаємо, веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через «шатдаун».

До слова, 10 січня президент США Дональд Трамп скасував поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі через «непоступливість демократів».

Як відомо, президент США Дональд Трамп у зверненні до нації заявив, що «гуманітарну кризу» у США можна вирішити за 45 хвилин. Президент США поклав провину за «шатдаун» на демократів, втім утримався від оголошення надзвичайного стану.

Нагадаємо, Трамп заявив у понеділок, що в країні настала гуманітарна криза та криза національної безпеки після того, як американський Конгрес відмовив затверджувати фінансування нової стіни на кордоні з Мексикою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: