Держдеп: США орієнтовані лише на повне ядерне роззброєння КНДР

Держдеп: США орієнтовані лише на повне ядерне роззброєння КНДР
Північна Корея

США та Південна Корея підтвердили свою прихильність остаточній, повною мірою підзвітній денуклеаризації КНДР

Сполучені Штати разом із союзниками орієнтовані лише на повне ядерне роззброєння КНДР у врегулюванні ситуації щодо загрози, яка залишається актуальною в регіоні Корейського півострова.

Така позиція була підтверджена під час спілкування глав зовнішньополітичних відомств США і Південної Кореї,повідомила в четвер речниця Держдепартаменту США Морган Ортагус.

«Сторони підтвердили свою прихильність остаточній, повною мірою підзвітній денуклеаризації КНДР, важливості тристоронньої співпраці США-Японія-Південна Корея, а також погодилися продовжувати тісну взаємодію в розв'язанні спільних проблем в Індо-Тихоокеанському регіоні», - зазначається у повідомленні.

Крім того, США і Південна Корея обговорили зміцнення Альянсу двох країн, що, як зауважили в Держдепі, «залишається стрижнем миру й безпеки» в регіоні.

Нагадаємо, 30 червня відбулась третя зустріч Трампа і Кім Чен Ина в демілітаризованій зоні. 

Зустріч двох лідерів тривала близько години, що значно більше, ніж передбачалося.

Дональд Трамп заявив, що вони з лідером КНДР Кім Чен Ином за підсумками двосторонньої зустрічі домовилися підготувати команди переговірників. Таким чином вони змогли домовитися про відновлення зайшли в глухий кут ядерних переговорів.

Про плани зустрітися з главою КНДР Трамп написав в Twitter напередодні візиту в Південну Корею.

Нещодавно президент США повідомив, що отримав від лідера Північної Кореї Кім Чен Ина «дружнього» листа з вітаннями до дня народження.

Раніше у США заявили, що Штати готові відновити переговори про денуклеаризацію з Пхеньяном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: