Дональд Трамп зустрівся з Кім Чен Ином в демілітаризованій зоні

Дональд Трамп зустрівся з Кім Чен Ином в демілітаризованій зоні

Трамп став першим чинним американським президентом, який відвідав КНДР

Президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрілися в демілітаризованій зоні, яка розділяє КНДР і Південної Кореї, і потиснули один одному руки, повідомляє BBC.

Спочатку вони були на частині, яка належить Північній Кореї. «Президент Трамп щойно перейшов через демаркаційну лінію, що зробило його першим президентом (США), який нас відвідав. Це виражає його бажання працювати над кращим майбутнім», - сказав Кім Чен Ин.

«Радий знову тебе бачити», - сказав Трамп північнокорейському лідеру на початку зустрічі. Після невеликого розмови президенти перейшли на південну сторону демілітаризованої зони, увійшли в будівлю для переговорів і продовжили зустріч там.

Кім Чен Ин сказав, що радий знову бачити Трампа, і ніколи не очікував, що їх зустріч відбудеться в цьому місці.



Ин назвав відвідування американським президентом території КНДР мужнім і рішучим вчинком. Трамп подякував йому і сказав, що їх пов'язує «велика дружба». Лідери двох країн ще раз потисли один одному руки і поговорили.

Раніше Трамп прибув до прикордонного пункту Пханмунджом на вертольоті, після чого піднявся на оглядовий майданчик спостережного пункту і оглянув позиції КНДР разом з президентом Південної Кореї Мун Чже Іншому.

Це буде вже третя за рахунком зустріч Трампа з главою Північної Кореї. Перший в історії саміт США і КНДР пройшов в 2018 році в Сінгапурі.

Тоді Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ, в якому Пхеньян узяв на себе зобов'язання щодо денуклеаризації Корейського півострова в обмін на гарантії безпеки з боку Вашингтона.

Раніше Трамп заявив на прес-конференції, що між ним і Кімом встановилися «дуже хороші відносини» і йому не терпиться зустрітися з главою КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: