Двоє російських військових, які потрапили до полону в «ІД», загинули

Двоє російських військових, які потрапили до полону в «ІД», загинули
Григорій Цуркану (крайній праворуч) в Банья-Лука, Боснія (Республіка Сербська)

Один полонений загинув від поранень, а другого полоненого убили бойовики

Батькам росіянина Григорія Цуркану, який потрапив в полон терористичної організації «Ісламська держава» (ІД), повідомили про його смерть. Про це в суботу, 16 грудня, розповіла «Дождю» мати Григорія Валентина.

За її словами, 4 грудня до них приходив чоловік, який повідомив, що він «від організації» - саме так, за словами батьків Григорія, називають себе бійці в «Приватній військовій компанії Вагнера». Чоловік розповів, що їхній син загинув від поранень, а другого полоненого - Романа Заболотного - убили бойовики.

Невідомий запропонував батькам Цуркану матеріальну компенсацію, але вони від неї відмовилися. «Ви приїхали ось це в лоб сказати, що 2,5 місяці ви десь-там щось шукали? Ніхто їх не шукав, ви не брешіть мені, ви щури і зрадники», - відповіла мати Григорія.

3 жовтня в інтернеті з'явилося відео з нібито взятими в полон ІД громадянами Росії Григорієм Цуркану і Романом Заболотним. У міноборони РФ спростували взяття в полон російських військових. Тим часом Григорія впізнав його брат, і батьки Цуркану розповіли «Дождю», що після публікації відео бійці ПВК оселилися в їхньому будинку, заборонили їм звертатися куди-небудь і спілкуватися з журналістами. При цьому члени ПВК повідомили, що їхнього сина шукають.

10 жовтня голова Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін заявив, що відомство працює над ситуацією з Заболотним і Цуркану. В кінці листопада заступник голови комітету Держдуми по СНД, євразійської інтеграції і справах співвітчизників, колишній отаман військового козачого товариства «Донська Республіка» Віктор Водолацький повідомив РБК, що Заболотний і Цуркану, імовірно, живі, і переговори про їх видачу ведуться. Раніше, 5 жовтня, він же розповів про загибель полонених.

Кілька місяців тому батьки Цуркану звернулися із запитом до міноборони РФ з проханням повідомити про те, чи живий їхній син. Відповідь від відомства не отримано досі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: