Ердоган повідомив про встановлення контролю над Афріном

Ердоган повідомив про встановлення контролю над Афріном
Турецькі військові в Афріні
Фото: aa.com.tr

Турецька армія і загони сирійської опозиції зайняли місто Афрін

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в неділю, 18 березня, заявив про повне взяття під контроль сирійського міста Афрін.

«Частини Вільної сирійської армії (ВСА), підтримувані озброєними силами Туреччини, сьогодні о 8.30 (збігається з київським часом - ред.) встановили повний контроль над містом Афрін», - цитує висловлювання турецького лідера агентство AFP. Ердоган додав, що місто «звільнене від терористів», і військові ведуть роботи з розмінування.

Раніше в той же день Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR), що базується у Великобританії, повідомила, що турецька армія взяла під контроль центр міста. «Бої за місто тривають», - зазначив глава SOHR Рамі Абдель Рахман. За даними ради, за час наступу турецької армії на Афрін місто з переважно курдським населенням покинули більше 200 тисяч чоловік. Дані SOHR ґрунтуються на інформації джерел, які живуть в Сирії, і не мають офіційного підтвердження, відзначає агентство AFP.

Взяття турецькою армією Афрін відбулося в рамках операції «Оливкова гілка», розпочатої турецькими збройними силами 10 січня. Операція спрямована проти курдських «Загонів народної самооборони» (YPG), що базуються на території північної Сирії в районі Афріна. Анкара вважає YPG сирійським відгалуженням Курдської робочої партії, визнаної в Туреччині терористичною організацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: