Французького вегана судитимуть, бо він радів смерті м'ясника

Французького вегана судитимуть, бо він радів смерті м'ясника

М'ясник загинув у теракті, який вчинив ісламіст

Французький активіст веганського руху постане перед судом через висловлювання про те, що загиблий під час недавнього теракту в супермаркеті м'ясник заслуговував на це. Про це повідомляє видання AFP.

Ця справа буде слухатися за антитерористичними законами Франції в місті Сен-Годен на південному заході країни.

Поліція регіону помітила повідомлення, пов'язане з вбивством м'ясника в супермаркеті Super U в місті Треб минулого тижня під час нападу терориста.

«Отже, ви вражені тим, що вбивцю вбили терористи. А я ні, у мене нульове співчуття до нього, в цьому є справедливіст», - написав веган і активіст із захисту прав тварин.

Пізніше автор повідомлення видалив повідомлення через численні негативні коментарі, але прокурори вирішили все одно пред'явити звинувачення у схваленні тероризму.

Подібне звинувачення може бути висунуто будь-кому, хто підозрюється в схваленні тероризму, або позитивно його коментує в Мережі. За це можна отримали тюремний строк до 7 років і штраф в розмірі до 100 тисяч євро.

Нагадаємо, 23 березня, на півдні Франції у місті Треб неподалік Каркасона озброєний чоловік захопив заручників у супермаркеті. В результаті захопленні заручників, загинули двоє людей, ще двоє отримали поранення.

Пізніше повідомлялося, що поліцейський, який перебував у тяжкому стані після поранень під час інциденту, помер у лікарні.

26 березня лівий французький політик Стефан Пуссьє був заарештований за дописи у соцмережі Twitter, в яких він радів смерті поліцейського, який обміняв себе на заручників у супермаркеті міста Треб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: