Глава Європарламенту підтримав вступ до ЄС країн Західних Балкан

Глава Європарламенту підтримав вступ до ЄС країн Західних Балкан

Сассолі передбачає, що включення держав, розташованих на Західних Балканах, до складу ЄС може стати вкрай вигідним як для самого регіону, так і для Європи в цілому

Фото з відкритих джерел

До Західних Балкан належать Сербія і Чорногорія, з якими Брюссель вже веде відповідні переговори

Очільник Європейського парламенту Давид Сассолі висловився за розширення Євросоюзу коштом країн, що належать до регіону Західних Балкан.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

На думку Сассолі, таке розширення ЄС може стати «позитивним проєктом для миру і добробуту».

Глава Європарламенту передбачає, що включення держав, розташованих на Західних Балканах, до складу ЄС може стати вкрай вигідним як для самого регіону, так і для Європи в цілому. Як зазначають у Funke Mediengruppe, політик вважає, що це «сприятиме стабільності, процвітанню та миру на континенті».

До Західних Балкан належать Сербія і Чорногорія, з якими Брюссель вже веде відповідні переговори, а також Албанія і Північна Македонія, котрі офіційно вважаються кандидатами на вступ до ЄС. Крім того, нагадує DW, до складу регіону входять Боснія і Герцеговина, а також Косово, що розглядаються як потенційні кандидати.

Сассолі підкреслив, що реалізація цього плану залежить від того, наскільки успішно будуть виконані критерії, необхідні для вступу в ЄС в кожній з цих країн, де «ще мають бути завершені реформи».

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу внесла зміни до переліку країн, які не дотримуються зобов’язаннь щодо податковової співпраці. У чорному списку ЄС – 12 країн і територій.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: