Грузія купить у Франції системи протиповітряної оборони

Грузія купить у Франції системи протиповітряної оборони
Французькі системи ППО можливо буде інтегрувати в єдину систему управління НАТО

Сторони підписали контракт

Грузія підписала контракт про купівлю у Франції систем ППО, заявив глава грузинського військового відомства Леван Ізора. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Ізора підкреслив, що після надходження французьких систем ППО їх буде можливо інтегрувати в єдину систему управління НАТО в майбутньому.

«Це значно посилить оборонні можливості нашої країни в компоненті протиповітряної оборони, що є важливою гарантією захисту нашого повітряного простору і тим самим захисту кожного громадянина Грузії», - заявив міністр.

Назва системи ППО в повідомленні не вказано.

Вперше про угоду з постачання компонентів французьких ППО в Грузію стало відомо в грудні 2017 року. Тоді мова йшла про зенітно-ракетні комплекси типу VL MICA і мобільних радіолокаційних станціях. Кількість і точна номенклатура озброєнь тоді не повідомлялись. Ці комплекси стоять на озброєнні Франції, Катару, Греції, Тайваню і ОАЕ.

Тоді ж Грузія запропонувала США поставити їй протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) Javelin. У листопаді того ж року угоду схвалив Держдеп, а в січні 2018 року Грузія отримала першу партію американських ПТРК. Всього згідно з контрактом Грузія придбає у США протитанкові комплекси на $75 млн. За даними агентства американського Міністерства оборони з оборонного співробітництва і безпеки, влада Грузії запропонувала Вашингтону продати їм 410 ракет до цих комплексів, 72 прицільно-пускові установки, десять навчальних комплексів і 70 зарядів для них. Згідно з контрактом, США забезпечать сервісно-логістичне обслуговування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: