Індія взяла під контроль діяльність стратегічного порту в Ірані

Індія взяла під контроль діяльність стратегічного порту в Ірані
Нью-Делі отримав контроль над Чабахаром на 18 місяців

Нью-Делі отримав контроль над портом Чабахар на 18 місяців

Нью-Делі офіційно почав контролювати діяльність порту Чабахар. Сам порт, який почав діяти в 2017 році, був створений значною мірою на кошти Індії. Контроль над цим портом дає можливість здійснювати постачання до та з Афганістану в обхід Пакистану.

Церемонія передачі контролю над роботою порту компанії «India Ports Global Limited» (IPGL) відбулася в Тегерані за участю представників Ірану, Індії і Афганістану.

Нью-Делі отримав контроль над Чабахаром на 18 місяців. Потім контроль буде продовжений іще на 10 років. Компанія IPGL буде займатися навантажувальними і розвантажувальними роботами, постачання обладнання для порту і маркетингом.

Державний департамент США в листопаді 2018 року вивів порт Чабахар із під дії санкцій щодо Ірану через його стратегічну важливість у контексті політики щодо Афганістану. Нью-Делі загалом із 2001 року інвестував в розвиток Афганістану до 2 млрд. доларів. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Нагадаємо, в Індії побудували дорожно-залізничний міст, який дасть змогу військовим прискорити доправлення сил до районів, що межують з КНР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: