«Караван мігрантів», що прямує до США, зупинила мексиканська поліція

«Караван мігрантів», що прямує до США, зупинила мексиканська поліція
Близько 7500 чоловік з Гватемали, Гондурасу і Сальвадора направляються в Сполучені Штати

На півдні Мексики поліція зупинила караван мігрантів. Місцева влада закликає їх зробити запит про притулок і не йти далі в США

На півдні Мексики поліція в суботу, 27 жовтня, зупинила так званий караван мігрантів з Центральної Америки, що прямує до США. Поліцейські тимчасово блокували шосе на кордоні штатів Чьяпас і Оахака.

Представники мексиканської влади хочуть пояснити мігрантам, що їм буде надана допомога на території Мексики, якщо вони залишаться в південних штатах цієї країни і подадуть тут прохання про надання притулку.

«Ми знаємо, що ти шукаєш свій шанс, хочеш знайти новий будинок і бажаєш кращого майбутнього для своєї родини. Сьогодні Мексика простягає тобі руку допомоги», - заявив напередодні в відеозверненні до одного з мігрантів мексиканський президент Енріке Пенья Ньєто. Поки прохання про притулок в Мексиці подали близько 1700 чоловік.

У другій половині жовтня стало відомо, що близько 7500 чоловік з Гватемали, Гондурасу і Сальвадора направляються в Сполучені Штати. Більшість з них прибули до Мексики нелегально і ігнорують вимоги мексиканської влади узаконити свій статус в країні.

Американський президент Дональд Трамп неодноразово підкреслював, що не допустить прибуття цих мігрантів на територію США, і пригрозив закрити кордон з Мексикою. Він також заявив, що Вашингтон може припинити надання допомоги Гондурасу, Гватемалі і Сальвадору, якщо вони не зможуть зупинити людей, які перетинають їх межі по шляху до Сполучених Штатів.

Нагадаємо, міністр оборони США Джеймс Меттіс затвердив запит Міністерства внутрішньої безпеки про скерування додаткових військ на кордон США і Мексики, куди прямує «караван мігрантів» із Центральної Америки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: