Літак довелося розвертати над Америкою через забуте донорське серце

Літак довелося розвертати над Америкою через забуте донорське серце

Серце пересилала некомерційна організація з пошуку і доставки донорських органів

Донорське серце чомусь не забрали в Сіетлі і воно полетіло до Далласа

9 грудня пасажирський літак компанії Southwest Airlines, що слідував з Сіетла в Даллас, на півдорозі повернувся до аеропорту вильоту через забуте на борту донорське серце. Про це виданню The Seattle Times розповів один з пасажирів, спортивний лікар з Нового Орлеана Ендрю Готтшелк.

Командир екіпажу пояснив, що серце було відправлено з Сакраменто до Сіетла. Там його чомусь не забрали, і літак вилетів в Даллас. Борт повернувся до Сіетла приблизно через три години, повідомив The Seattle Times представник Southwest Airlines Ден Лендсон. Він додав, що авіакомпанія вирішила розвернути літак, тому що «було абсолютно необхідно якомога швидше доставити до Сіетла життєво важливий вантаж».

Серце пересилала некомерційна організація з пошуку і доставки донорських органів Sierra Donor Services. Його чекав банк тканин LifeNet Health, розташований в передмісті Сіетла. Для трансплантації призначалися серцеві клапани, але реципієнт для них ще не був знайдений. «Головне, що цей орган ніхто не чекав», - сказала The Seattle Times представник Sierra Donor Services Діана Сантана.

За її словами, незважаючи на затримку, серце доставили до банку тканин вчасно. Виконавчий віце-президент LifeNet Health Даг Вілсон розповів, що донорське серце можна використовувати протягом 48 годин після вилучення. За планом, його повинні були доставити до Сакраменто в LifeNet Health через 33 години, з урахуванням затримки пройшло 36 годин. Часу, що залишився вистачило, щоб обробити серцеві клапани для зберігання і подальшої пересадки.

Виконавчий директор Sierra Donor Services Моніка Джонсон заявила, що організація повідомила родині донора про затримку з доставкою серця. За її словами, родина зраділа, що банк тканин в результаті отримав орган вчасно, і його зможуть використовувати для допомоги пацієнтам. Після інциденту Sierra Donor Services і LifeNet Health пообіцяли, що більше не будуть використовувати комерційні авіарейси для перевезення донорських органів і тканин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: