Меблеву корпорацію IKEA перевірять на чесність у сплаті податків, — Єврокомісія

Меблеву корпорацію IKEA перевірять на чесність у сплаті податків, — Єврокомісія

Загальні продажі компанії минулого фінансового року перевищили 35 мільярдів євро

Європейська комісія розпочала розслідування щодо сплати податків шведською меблевою корпорацією IKEA, повідомляє ВВС.

У комісії заявили, що один з двох найбільших підрозділів компанії IKEA, який базується у Нідерландах, міг отримати несправедливі податкові переваги від уряду.

Єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер заявила, що всі компанії «великі чи малі, міжнаціональні чи ні, мають платити свою справедливу частку податків».

ЄС має розслідувати, чи оподаткування IKEA порушує правила щодо державної допомоги компаніям.

Шведська корпорація виробництва та продажу товарів для дому є однією з найбільших у Європі. Загальні продажі компанії минулого фінансового року перевищили 35 мільярдів євро.

Компанія досі не відкрила своїх магазинів в Україні.

Згідно із законодавством ЄС, країни-члени не можуть надавати міжнародним компаніям вибіркових податкових пільг, недоступних іншим конкурентам.

«Комісія занепокоєна, що два нідерландські податкові правила могли надати Inter Ikea Systems несправедливу перевагу у порівнянні з іншими компаніями», - заявили у комісії.

Базована у Нідерландах компанія займається франчайзинговим бізнесом IKEA. Вона збирає роялті від інших частин IKEA та платить мало податків.

Цей крок є частиною боротьби органів ЄС з конкуренції щодо податкових відносин країн-членів з міжнаціональними компаніями.

Єврокомісія наказала зібрати мільярди євро податків з таких компаній, як Apple, Starbucks, Amazon та Fiat.

Єврокомісія занепокоєна тим, що компанії-гіганти мають несправедливі переваги, які не можуть отримати маленькі компанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: