Нетаньяху очікує, що країни ЄС також почнуть визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю

Нетаньяху очікує, що країни ЄС також почнуть визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю
Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху

ЄС поки і далі буде дотримуватися міжнародного консенсусу щодо Єрусалима

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, який зараз із візитом перебуває в Брюсселі, позитивно оцінив крок Дональда Трампа, яким той визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Окрім того, він заявив, що очікує від європейський столиць того, що вони будуть слідувати такому прикладу. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

За словами ізраїльського прем’єра, такий крок сприятиме врегулюванню ізраїльсько-палестинського конфлікту, оскільки є визнанням реального стану справ. Дану заяву Беньямін Нетаньяху зробив під час вітання із Федерікою Могеріні напередодні зустрічі із міністрами закордонних справ ЄС.

Прем’єр-міністр Ізраїлю закликав дати шанс врегулюванню конфлікту, чим зараз активно займаються США. При цьому за його словами палестинці мають визнати право Ізраїлю на існування, а Єрусалим в якості його столиці. Також Нетаньяху висловив переконання про те, що мирна угода із Палестиною буде в кінці кінців підписана, а європейські столиці перенесуть посольства в Єрусалим і визнають дане місто столицею Ізраїлю.

Зі свого боку очільниця дипломатичної служби ЄС заявила про те, що вони будуть дотримуватися міжнародного консенсусу щодо Єрусалима. При цьому вона радо привітала Беньяміна Нетаньяху, оскільки це перший за 22 роки візит очільника уряду Ізраїлю до ЄС. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: