Німеччина пришвидшить процедуру депортації нелегальних мігрантів

Німеччина пришвидшить процедуру депортації нелегальних мігрантів

Горст Зеегофер, який має очолити міністерство внутрішніх справ в новому уряді ФРН, оголосив про новий план пришвидшення процедур

Лідер Християнсько-соціального союзу (ХСС) Горст Зеегофер, який має очолити міністерство внутрішніх справ в новому німецькому уряді, оголосив новий план пришвидшення процедур отримання в країні притулку та депортації. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, що було опубліковане в неділю, 11 березня.

Зеегофер почне втілювати цей план в дію одразу після того, як стане міністром.

Він відзначив, що найжорсткіші заходи будуть застосовані до тих шукачів притулку, які є правопорушниками та злочинцями. За його словами, кількість депортацій з Німеччини повинна бути «істотно збільшена». Водночас, рішення про надання притулку мають прийматися лише за кілька місяців. «Це не може тривати рік або більше», - відзначив Зеегофер.

Нагадаємо, що лідер ХСС розраховує стати на чолі «міністерства батьківщини» - розширеного міністерства внутрішніх справ, до повноважень якого належатимуть також сфера будівництва та розвитку інфраструктури.

Кількість шукачів притулку в ФРН скорочується. За даними міністерства внутрішніх справ Німеччини, впродовж 2017 року до країни прибуло майже 187 тисяч шукачів притулку, тоді як роком раніше їх було приблизно 280 тисяч осіб, а в 2015 році - 890 тисяч.

Крім того, німецькі ЗМІ повідомляли про те, що впродовж 2017 року кількість випадків депортації небажаних мігрантів з Німеччини становила 23 966, що на 1409 випадків або на 5,6 відсотка менше у порівнянні з 2016 роком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: