Новий день протестів у Парижі: кількість затриманих наближається до 500

Новий день протестів у Парижі: кількість затриманих наближається до 500
Протестувальники вимагають відставки Еммануеля Макрона
Фото: @vladogb

Протести продовжуються попри скасування підвищення податків на бензин

У Парижі зранку 8 грудня почалася масштабна акція протесту, яку організували «жовті жилети», правоохоронці затримали понад 480 людей. Усіх доставили у відділки, 211 затриманих помістили під варту. Про це повідомляє Le Figaro.

Попри те, що французька влада скасувала заплановане підвищення податку на паливо, що і було початково причиною протестів, а також скасувала підвищення тарифів на електрику та газ, протестувальники однак продовжують висувати інші вимоги. Серед них, зокрема підвищення зарплат та зменшення податків, вимога відставки президента.

На акції періодично стаються зіткненнями між правоохоронцями та протестувальниками. Поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів, які прорвали кордон поліції і зламали огорожу.

Напередодні влада оголосила мобілізацію поліції та інших правоохоронних структур через побоювання збройного перевороту.

Біля будівлі парламенту розміщені броньовані машини. Також укріплені підступи до президентського палацу.

Крім того, за інформацією бельгійського видання LaLibre, вночі був закритий для автомобілів кордон між Францією і Бельгією, зокрема пункт перетину на трасі E19/A7. Обмеження діяло з 10 вечора до 5 ранку аби не допустити в'їзду в Бельгію екстремістів і зловмисників, які були учасниками заворушень в Парижі.

Раніше було відомо, що напередодні масових акцій, організованих рухом «Жовті жилети», вранці в Парижі затримано 121 особу, 32 з них перебувають під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: