Порошенко більше не почесний громадянин Верони

Порошенко більше не почесний громадянин Верони

Рішення були прийнято міською владою, яка представлена проросійською партією «Ліга»

Міська рада Верони позбавила президента України Петра Порошенка звання почесного громадянина міста. Рішення було схвалене 28 голосами «за», 4 – «проти», повідомило італійське агентство ANSA.

Міська рада Верони присвоїла Порошенку звання почесного громадянина наприкінці травня 2016 року на знак вдячності за повернення виявлених в Україні 17 картин, викрадених з веронського музею Кастельвеккьо.

Згідно з ухваленим 20 вересня рішенням ради, «попередня муніципальна адміністрація поспішно і поверхово присвоїла почесне громадянство міста Верона президенту України Петру Порошенку».

Стверджується, що заслуги Порошенка у поверненні картин були спірними.

«Насправді розслідування щодо пошуку творів мистецтва було здійснено місцевою владою. Крім того, присвоєння звання викликало значні сумніви та розбіжності як на політичному рівні, так і серед громадськості Верони через відсутність реальної дискусії щодо надання почесного звання», - йдеться в ухваленому веронськими депутатами документі.

Зауважимо, після присвоєння звання Порошенку до влади у Вероні прийшла партія «Ліга», депутати якої тривалий час домагались позбавити титула українського президента. «Ліга» має проросійську позицію, домагається скасування антиросійських санкцій та уклала договір про співпрацю з правлячою російською партією «Единая Россия».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: