Посольство Росії у Чехії «переїхало» з площі Нємцова

Посольство Росії у Чехії «переїхало» з площі Нємцова
Прага у лютому офіційно перейменувала площу Під каштанами, де розташоване посольство Росії на честь вбитого російського політика Бориса Нємцова

РФ змінила юридичну адресу свого посольства в Чехії

Посольство Росії в Празі змінило свою юридичну адресу з площі Бориса Нємцова на вулицю Коруновачні, де розташований його консульський відділ.

Про це повідомляє Aktualne.

«Прага офіційно перейменувала площу Під каштанами, де розташоване посольство Росії на честь вбитого російського політика Бориса Нємцова. Однак, в офіційній адресі посольства не буде вказано ім'я критика президента Володимира Путіна. До міністерства закордонних справ від росіян надійшла нота, яка повідомляє, що зараз воно (посольство) знаходиться на вулиці Коруновачні», - йдеться у повідомлені.

Речниця МЗС Чехії Зузана Стічова підтвердила, що російське посольство повідомило їх «про зміну адреси доставки». У міністерстві розцінили це «адміністративним кроком», оскаржувати який немає підстав.

Посольство перенесли в іншу будівлю, в 400 метрів від основної, яка теж належить російському диппредставництву у чеській столиці. Там знаходився консульський відділ.

Нагадаємо, у столиці Чехії Празі міська рада 24 лютого цього року прийняла рішення про перейменування площі біля посольства Росії на честь вбитого російського політика Бориса Нємцова.

У заяві міської влади чеської столиці зазначається, що таке «рішення є актом солідарності з російською опозицією».

Як повідомлялося, рік тому 15 березня 2019 року у столиці України Києві біля посольства РФ відкрили сквер імені Бориса Нємцова.

Нагадаємо, 15 листопада 2018 року депутати Київради підтримали рішення щодо найменування скверу на розі вулиць Сурикова та Повітрофлотського проспекту іменем російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Борис Нємцов – відомий російський політик-опозиціонер. У 2014 році засудив анексію Криму Росією та підписав заяву із вимогою вивести з території України російські війська і припинити пропагандистську, матеріальну й військову підтримку прихильникам самопроголошених «ДНР» та «ЛНР».
Був убитий 27 лютого 2015 року в центрі Москви пострілами у спину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: