Президент Польщі заявив, що «ідеологія» ЛГБТ гірша за комунізм

Президент Польщі заявив, що «ідеологія» ЛГБТ гірша за комунізм
Анджей Дуда балотується на другий термін
Фото: ЕРА

Дуда підписав «Сімейну хартію» передвиборчих пропозицій, зокрема обіцянки заборонити одностатевим парам вступати в шлюб

Президент Польщі Анджей Дуда у своїй передвиборчій промові назвав пропаганду прав ЛГБТ «ідеологією» більш руйнівною, ніж комунізм.

Про це повідомляє BBC.

Один з головних суперників Дуди, ліберальний мер Варшави Рафал Тшасковський із правоцентристської партії «Громадянська платформа», був розкритикований консерваторами за те, що дозволив обговорювати питання ЛГБТ у варшавських школах.

У своєму виступі у Бжезі Анджей Дуда сказав: «Покоління моїх батьків протягом 40 років боролося за вигнання комуністичної ідеології зі шкіл, щоб її не не нав'язували дітям, не промивали їм мізки».

«Вони боролися не для того, щоб ми тепер засвоювали ще більш руйнівну для людини ідеологію, яка під кліше поваги і терпимості приховує глибоку нетерпимість» — заявив Дуда.

Президент Польщі заявив, що «батьки несуть відповідальність за сексуальне виховання своїх дітей» і «ніякі установи не можуть втручатися в те, як батьки виховують своїх синів і дочок».

10 червня Дуда підписав «Сімейну хартію» передвиборчих пропозицій, зокрема обіцянки заборонити одностатевим парам вступати в шлюб або всиновлювати дітей і заборонити викладання питань ЛГБТ у школах.

Група з прав ЛГБТ ILGA-Europe в індексі, опублікованому минулого місяця, каже, що Польща є найбільш гомофобською країною в ЄС з точки зору прав ЛГБТ.

У прийнятій 10 травня резолюції Державна виборча комісія заявила, що на виборах президента Польщі, призначених на 10 травня цього року, не було можливості голосувати за кандидатів. При цьому наголошувалося, що спікер Сейму має протягом 14 днів призначити дату нових виборів.

Слід зазначити, що пропонована урядом дата створює складнощі для опозиції, оскільки її новий кандидат Рафал Тшасковський ще має зібрати 100 тис. підписів, а в умовах карантину це непросто.

Раніше повідомлялося, що у Польщі хочуть скасувати вибори президента через коронавірус. Тоді правляча партія «Право і справедливість» внесла до Сейму проєкт змін в Констиуцію, який передбачає продовження президентського строку Анджея Дуди до семи років і скасування президентських виборів, запланованих на 10 травня. 

Згодом голова Європейської народної партії, колишній прем'єр-міністр Польщі та президент Європейської Ради Дональд Туск закликав поляків не брати участь у президентських виборах, запланованих у країні на 10 травня.

На посаду президента Польщі претендують десять кандидатів, у тому числі чинний глава держави, кандидат від владної партії Право і справедливість Анджей Дуда.

Раніше стало відомо, що Туск підтримав опозиційного кандидата на виборах президента Польщі.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: