У Польщі підтвердили, що вибори президента не відбулися

У Польщі підтвердили, що вибори президента не відбулися
10 травня в Польщі повинні були пройти президентські вибори

У спікера Сейму тепер є 14 днів, щоб знову призначити вибори, які повинні відбутися протягом 60 днів

У спікера польського Сейму є 14 днів, щоб знову призначити вибори. Вони повинні відбутися протягом 60 днів, підкреслили у виборчій комісії.

Державна виборча комісія Польщі оголосила, що голосування на виборах 10 травня було неможливим. Про це йдеться в постанові, поширеній Державною виборчою комісією (ДВК).

Комісія констатувала, що «на виборах президента Республіки Польща, призначених на 10 травня 2020 року, не було можливості голосувати за кандидатів», а «неможливість голосувати за кандидатів рівносильна неможливості голосувати через відсутність кандидатів».

Таким чином ДВК формально підтвердила, що вибори президента Польщі не відбулися.

«Це означає, що у спікера Сейму (нижня палата парламенту) тепер є 14 днів, щоб знову призначити вибори, які повинні відбутися протягом 60 днів», - зазначили у виборчкомі.

Нагадаємо, 10 травня в Польщі повинні були пройти президентські вибори. Однак через пандемію коронавірусу влада не змогла організувати голосування вчасно.

У результаті ДВК оголосила, що вибори не відбулися.

Раніше повідомлялося, що у Польщі хочуть скасувати вибори президента через коронавірус. Тоді правляча партія «Право і справедливість» внесла до Сейму проект змін в Констиуцію, який передбачає продовження президентського строку Анджея Дуди до семи років і скасування президентських виборів, запланованих на 10 травня. 

Згодом голова Європейської народної партії, колишній прем'єр-міністр Польщі та президент Європейської Ради Дональд Туск закликав поляків не брати участь у президентських виборах, запланованих у країні на 10 травня.

На посаду президента Польщі претендують десять кандидатів, у тому числі чинний глава держави, кандидат від владної партії Право і справедливість Анджей Дуда.

Раніше стало відомо, що Туск підтримав опозиційного кандидата на виборах президента Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: