Ракети КНДР здатні досягти Європи – генсек НАТО

Ракети КНДР здатні досягти Європи – генсек НАТО

Столтенберг запевнив, що Альянс готовий завдати удару у відповідь у разі необхідності

Північнокорейські ракети здатні досягти Європи, під загрозою ураження знаходяться країни НАТО. Про це перед початком свого візиту до Японії заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає «Іоміурі».

«Ми визнаємо, що Європа знаходиться в зоні досяжності північнокорейських ракет. Країни НАТО вже перебувають під загрозою», - повідомив генсек. При цьому він запевнив, що члени альянсу готові відповісти на загрозу заходами стримування.

«НАТО може ухвалити рішення про атаку у відповідь», - підкреслив Столтенберг. Водночас він заявив, що виступає за економічні санкції в якості запобіжного тиску на режим у Пхеньяні.

Нагадаємо, напередодні глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США готові дати масовану військову відповідь на агресію з боку КНДР. За його словами, військову реакцію Вашингтона може спровокувати застосування ядерної зброї не тільки проти самих США, але і їхніх союзників.

Як повідомлялося, влада Північної Кореї протягом останнього тижня проводила масштабні навчання з евакуації населення в невеликих містах у різних частинах країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: