Британія анонсувала відповідь на видворення своїх дипломатів з РФ

Британія анонсувала відповідь на видворення своїх дипломатів з РФ
Будівля МЗС Великої Британії
Фото: Flickr / Joe Dunckley

Британія готує свою відповідь на відповідь Росії

Міністерство закордонних справ Великої Британії відреагувало на видворення 23 своїх дипломатів з РФ, зазначивши, що відповідь російської держави не змінює фактів і саме Росія є тією, хто грубо порушує міжнародне право. У зв'язку з ситуацією на початку наступного тижня збереться на засідання британська рада національної безпеки, йдеться у заяві МЗС Великої Британії.

«Наш посол у Москві щойно був проінформований російським урядом про те, що вони висилають 23 дипломатів, закривають генконсульство Великої Британії в Санкт-Петербурзі і закривають Британську раду в Москві», - відзначили в МЗС країни.

Вказано, що це послідувало за діями, які Лондон прийняв разом з іншими заходами, щодо викриття російської шпигунської мережі, що діяла у Великій Британії, у результаті замаху на вбивство двох осіб у Британії з використанням нервово-паралітичної речовини.

«У світлі попередньої поведінки Росії ми передбачали подібну відповідь, і на початку наступного тижня збереться рада національної безпеки, щоб обговорити наступні кроки. Наш пріоритет сьогодні - піклуватися про наших співробітників в Росії і допомагати тим, хто повернеться до Великої Британії», - відзначили в британському МЗС.

«Реакція Росії не змінює фактів - замах на двох громадян на британській землі, в зв'язку з чим немає іншого висновку, окрім як того, що російська держава була винною. Саме Росія є тією, хто грубо порушує міжнародне право і Конвенцію про хімічну зброю. У нас немає розбіжностей з народом Росії, і ми як і раніше вважаємо, що не в наших національних інтересах повністю розірвати діалог між нашими країнами, але тягар відповідальності залишається на російській державі, яка має відповісти за свої дії і дотримуватися міжнародних зобов'язань», - додали в МЗС Великої Британії.

Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

23 російських дипломати поїдуть з країни 20 березня.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

Росія вирішила вислати з країни 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії в Москві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: