«Росія ніколи не буде нашим другом»: США зробили гучну заяву

«Росія ніколи не буде нашим другом»: США зробили гучну заяву

Представник США в ООН зробила серйозну заяву про відносини між Кремлем та Вашингтоном

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що дружби між Москвою і Вашингтоном не буде ніколи. Про це вона заявила під час свого виступу в університеті Дьюк у Північній Кароліні, відео якого було опубліковано на YouTube.

«У нас в країні велися політичні суперечки про те, чи є Росія нашим другом. Насправді це неправильне питання, оскільки Росія ніколи не буде нашим другом. Але це не означає, що ми не хочемо з нею працювати. Ми робимо це, коли нам потрібно, і завдаємо удару, коли нам потрібно. Саме так і повинно бути», - заявила Хейлі.

За її словами, хімічна атака у Солсбері, за якою стоїть РФ, була не тільки серйозним міжнародним інцидентом, але й атакою на союзника США.

Як повідомлялося раніше, представник Росії в ООН Василь Небензя на засіданні відкинув звинувачення Британії на адресу Москви в причетності до отруєння родини Скрипалів в Солсбері, та висунув чергову власну версію, що за цим стоять спецслужби інших країн.

Представник Британії у Радбезі ООН у свою чергу пояснила причини, чому її країна вважає Росію причетною до застосування хімічної зброї в Солсбері.

А у Франції вважають, що єдиним «розумним» поясненням застосування хімічної зброї російського виробництва проти російського перебіжчика у Британії на підставі попередніх даних розслідування є лише причетність Росії до цього інциденту.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

6 квітня Британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новічок», якою отруїли російскього екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: