Росія позбавиться солдатів, що мають зайву вагу

Росія позбавиться солдатів, що мають зайву вагу

Ожиріння третього ступеня є підставою для звільнення від призову в РФ

Міноборони Росії вирішило відсторонити від служби військовослужбовців, які страждають ожирінням. Відповідну директиву розіслали по всіх військових частинах, повідомляє РІА «Новості» з посиланням на джерело в російському військовому відомстві.

«Так це правда. Була така директива - усім доведена під розписку. Вважаю, що це своєчасне рішення», - розповів співрозмовник агентства.

Інформація про те, що російських військовослужбовців, які страждають ожирінням, перевірять на придатність до військової служби, міститься в наказі начальника відділу кадрів Збройних сил РФ полковника Євгена Жайворонка, повідомило 16 листопада «Уралінформбюро».

За даними агентства, на військово-лікарську експертизу відправлять військовослужбовців, які мають третю або четверту стадію ожиріння. Ожиріння третього ступеня є підставою для звільнення від призову, ожиріння четвертого ступеня - для звільнення від військового обов'язку.

За результатами перевірки, ті військовослужбовці, яких визнають непридатними до служби за станом здоров'я, будуть звільнені. Військовослужбовців з третім ступенем ожиріння приберуть подалі від передової - вони отримають інші рівні військові посади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: