Російські інтернет-тролі змінюють стратегію з втручання у вибори в США

Російські інтернет-тролі змінюють стратегію з втручання у вибори в США

Директор ФБР назвав соцмережі основним каналом закордонного впливу на вибори у США

Тролі вже не створюють пропагандистський контент самостійно, а масово запускають фейкові акаунти

Російські інтернет-тролі змінюють свою стратегію, аби втрутитися у вибори президента США в 2020 році.

«Ми бачимо, як вони розповсюджують контент замість того, щоб просто самостійно його створювати», - заявив Джон Халтквіст, експерт американської фірми FireEye, котра спеціалізується на кібербезпеці, в інтерв'ю виданню Bloomberg, опублікованому в суботу, 9 березня.

Таким чином, контент «не обов'язково недостовірний», а отже, це створює тролям можливість «сховатися за кимось».

Хакери можуть зламувати комп'ютери і використовувати їх для створення величезної кількості фейкових акаунтів у соцмережах і керування ними, зазначив у свою чергу представник американської компанії Symantec Кандід Вуеест. За спостереженнями експерта, у 2018 році за допомогою фейкових акаунтів створювалося менше контенту, ніж роком раніше. Водночас кількість самих фейковий акаунтів стала збільшуватися. Тролі можуть використовувати цей прийом задля поширення повідомлень, що сіють розбіжності, зазначає експерт.

Соціальні мережі залишаються основним каналом закордонного впливу на американські вибори, заявив раніше директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей, виступаючи на конференції з питань кібербезпеки. За його словами, «зловмисна кампанія з іноземної експансії» лише посилюється під час виборчих циклів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: