Російські «Іскандери» тримають під прицілом половину Європи, – розвідка

Російські «Іскандери» тримають під прицілом половину Європи, – розвідка
Максимальна дальність ураження цілі балістичними ракетами з «Іскандера» - не менше 500 км

Всі країни східної Європи – Словаччина, Польща, Чехія, Болгарія – знаходяться під прямим прицілом стратегічних озброєнь РФ

Українська розвідка не раз фіксувала біля українського кордону та на території анексованого Криму російські комплекси «Іскандер», дальність ураження яких несе загрозу далеко за межі України.

Про це у коментарі «5 каналу» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Якщо Росія порушує договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності – це ставить під загрозу безпеку більшості країн Європи. Розміщення таких комплексів поблизу кордонів Європи несе безпосередню пряму загрозу всій території європейських країн», – наголосив представник ГУР.

Він навів приклад, що пуск крилатої ракети системи «Калібр» дозволяє з акваторії Чорного моря покривати пів-Європи. Тобто, всі країни східної Європи – Словаччина, Польща, Чехія, Болгарія – знаходяться під прямим прицілом таких стратегічних озброєнь, додав Скібіцький.

Максимальна дальність ураження цілі балістичними ракетами з «Іскандера» - не менше 500 км (оголошена публічно) і може сягати 700 км (за експертними оцінками).

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності підписали у грудні 1987 року СРСР (Михайло Горбачов) та США (Рональд Рейган). Сторони зобов'язувалися не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої та малої дальності. Протягом 3-х років вони мали знищити всі пускові установки та ракети наземного базування з радіусом дії 500-5500 кілометрів, включно з ракетами як в європейській, так і в азійській частині СРСР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: