Саудівська Аравія дозволила в'їжджати в країну іноземкам без супроводу чоловіків

Саудівська Аравія дозволила в'їжджати в країну іноземкам без супроводу чоловіків
Жінки також відтепер не зобов’язані будуть носити довгі вільні сукні, але серед вимог залишається скромна сукня, що закриває плечі і коліна, в тому числі, на громадських пляжах

Це стало можливим після того, як в країні лібералізували правила в’їзду для іноземних туристів зі 49 країн світу, в тому числі, США, Японії, Китаю і країн ЄС

Влада Саудівської Аравії дозволила жінкам-іноземкам приїжджати в королівство самим, без обов’язкового супроводу чоловіка, як раніше.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що це стало можливим після того, як в країні лібералізували правила в’їзду для іноземних туристів зі 49 країн світу, в тому числі, США, Японії, Китаю і країн ЄС.

«Жінки також відтепер не зобов’язані будуть носити абаю (довга вільна сукня), але серед вимог залишається скромна сукня, що закриває плечі і коліна, в тому числі, на громадських пляжах. Серед забороненого залишився алкоголь», - йдеться у повідомленні.

Влада готується розширити перелік країн, для яких видаватимуть візи. Наразі вони доступні онлайн, у диппредставництвах Саудівської Аравії і по прибутті, і коштують $120 доларів, разом із медичним страхуванням.

Нагадаємо, раніше у Саудівській Аравії жінкам вперше почали видавати водйські права.

 

Як повідомлялося, в Узбекистані вперше в історії країни жінка очолила верхню палату парламенту - Сенат.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: