Соціал-демократи Німеччини підтримали створення коаліції з Меркель

Соціал-демократи Німеччини підтримали створення коаліції з Меркель
Члени Соціал-демократичної партії Німеччини

Рішення СДПН відкриває дорогу створенню нового уряду у ФРН

Члени Соціал-демократичної партії Німеччини під час голосування поштою висловилися за створення «великої коаліції» з блоком канцлерки Анґели Меркель ХДС/ХСС

Члени Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) під час голосування поштою висловилися за створення «великої коаліції» із блоком канцлерки Анґели Меркель ХДС/ХСС. Такі результати підрахунку голосів озвучили у берлінській штаб-квартирі СДПН у неділю, 4 березня, голова внутрішньої рахункової комісії партії Дітмар Нітан та тимчасовий виконувач обов'язків голови партії Олаф Шольц.

«За» створення «великої коаліції» проголосували 66,02 відсотка членів партії, «проти» - 33,98 відсотка. Це рішення відкриває дорогу створенню нового уряду в ФРН.

Нагадаємо, спроби сформувати уряд в Німеччині тривають уже чотири місяці - після виборів у вересні 2017 року, на яких СДПН здобула найгірший з 1949 року результат - 20,5 відсотка голосів.

7 лютого, після тривалих переговорів, німецькі консерватори на чолі з Меркель узгодили з керівництвом соціал-демократів договір про формування нової урядової коаліції. Але лідери СДПН висунули умову: ця угода може бути підписана лише в тому випадку, якщо її схвалять рядові члени партії - майже 460 тисяч людей. Голосування поштою розпочалось 20 лютого й тривало до 4 березня.

На позачерговому з'їзді СДПН в січні лише 56 відсотків делегатів виявили підтримку переговорам про «велику коаліцію», а велика кількість членів молодіжного крила партії висловилася проти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: