США можуть запровадити нові санкції проти Росії

США можуть запровадити нові санкції проти Росії
Вашингтон вже запровадив санкції проти семи високопоставлених чиновників з Росії
Фото з відкритих джерел

Вашингтон розглядає можливість введення санкцій проти фігурантів зі списку, наданого США Фондом боротьби з корупцією Олексія Навального

Сполучені Штати Америки залишають за собою право визначати необхідність введення санкцій проти додаткових фізичних та юридичних осіб в Росії як за порушення прав людини, так і в ширшому контексті зловмисної поведінки РФ.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає Укрінформ.

«Якщо ми визначимо, що нашим інтересам відповідатиме запровадження санкцій проти інших цілей за порушення прав людини – чи то по справі Навального, чи у ширшому контексті поведінки РФ – ми маємо відповідати цьому пороговому рівню», – зазначив Прайс.

Представник зовнішньополітичного відомства США заявив це у відповідь на запитання, чи планує Вашингтон вводити санкції проти фігурантів зі списку, наданого США Фондом боротьби з корупцією Олексія Навального. «І якщо ми дійдемо до цього, і це буде в наших інтересах, я сподіваюся, ви почуєте більше про потенційні кроки у відповідь», – підкреслив представник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, США вводять санкції проти Росії через ситуацію з отруєнням і арештом опозиціонера Олексія Навального. Зокрема, до «чорного списку» потраплять сім чиновників.

Повідломлялося, що через американські санкції десятки компаній спішно покинули «Північний потік – 2».

Адміністрація президента США Джо Байдена не прагне до перезавантаження відносин з Росією.

Разом з тим колишній президент США Дональд Трамп розкритикував перший місяць президентства Байдена.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: