США передислоковують до Польщі вдвічі більше військових, ніж планувалося

США передислоковують до Польщі вдвічі більше військових, ніж планувалося
США перемістить до Польщі дві тисячі військових

До Польщі прибуде до двох тисяч американських солдатів

США передислокують до Польщі не одну, як планувалося, а дві тисячі військовослужбовців. Про це повідомляє Dziennik Gazeta Prawna.

У середу, 24 червня, президенти Анджей Дуда і Дональд Трамп підтвердять у Вашингтоні принципи, за якими буде посилено присутність США в Польщі.

Згідно з планами, до Польщі має прибути до двох тисяч американських солдатів, а не тисячу, як передбачалося раніше. Командування п'ятого корпусу армії США з Кентукки також буде передано до Польщі. Також планується перевезти близько 30 американських F-16 з Німеччини до Польщі.

Також на зустрічі буде підписано угоду Defence Cooperation Act, що регулює правила, за якими американці будуть працювати у Польщі. Для цього Польщі буде передано п'ять вживаних, але новіших, ніж використані польськими ВПС, транспортних літаків C-130 Hercules.

Також, за даними видання, Польща скоро заявить про намір купити в США бойові вертольоти. Очікується, що це будуть AH-64 Apache або Bell AH-1Z Viper.

Наразі у Польщі розміщені близько п'ять тисяч американських військових.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Польщі 12 червня в Білому домі заявив, що Сполучені Штати розглядають можливість розміщення двотисячний військовий контингент на території Республіки Польща з метою протидії російській агресії в Східній Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: