Палестина подала позов проти США до суду ООН

Палестина подала позов проти США до суду ООН
Єрусалим

Палестина просить ООН визнати факт порушення і постановити, щоб США відкликали дипмісію з Єрусалиму

Палестина подала до Міжнародного суду ООН позов проти США у зв'язку з перенесенням американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Про це повідомляється на сайті суду.

На думку палестинської сторони, рішення американської влади суперечить Віденській конвенції про дипломатичні зносини 1961 року.

«Із Віденської конвенції випливає, що місія держави, що направляє дипломатичного представника, повинна бути розміщена на території держави, що приймає дипломатичного представника. У світлі особливого статусу Єрусалиму, переміщення посольства США в Ізраїлі до Єрусалиму є порушенням Віденської конвенції», - стверджує палестинська сторона.

Палестина просить ООН визнати факт порушення і постановити, щоб США відкликали дипмісію з Єрусалиму, а також, щоб суд «зажадав від США утриматися в майбутньому від порушення зобов'язань і надати гарантії неповторення незаконного поводження».

«Повний текст заяви від 28 вересня 2018 року незабаром буде представлений на сайті суду», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і розпорядився перенести туди американське посольство.

Як відомо, 14 травня в Єрусалимі офіційно відкрили посольство США. 

На знак протесту тисячі палестинських протестувальників зібралися біля адмінкордону Сектору Газа. Вони кидали каміння і намагалися прорватися. Ізраїльські військові відкрили вогонь. Внаслідок сутичок загинули щонайменше 52 палестинця.

Посол України в Ізраїлі не був присутній на офіційній церемонії перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: