Суд у США висунув звинувачення «поштовому терористу»

Суд у США висунув звинувачення «поштовому терористу»
Адвокати Сайока наполягають, що їхній клієнт є «невинним»

56-річному Сезару Сайоку оголошено звинувачення за п'ятьма статтями

До 48 років ув'язнення загрожують головному підозрюваному у справі розсилки бомб поштою Сезару Сайоку, відповідно до офіційних звинувачень, висунутих американським судом у понеділок.

Про це йдеться в повідомленні американського телеканалу новин CNN.

«Чоловіку, який підозрюється у відправці 14 трубчастих бомб відомих демократам, а також телеканалу CNN по всій країні, в понеділок у суді були висунуті офіційні звинувачення», - зауважується в повідомленні.

Як зазначає телеканал, 56-річному Сезару Сайоку оголошено звинувачення за п'ятьма статтями, у тому числі за переміщення вибухівки між штатами, незаконну відправку вибухівки поштою, загрозу колишнім президентам США та іншим особам, загрозу офіцерам федеральних служб. За цими звинуваченнями підозрюваному загрожує до 48 років позбавлення волі.

Адвокати Сайока наполягають, що їхній клієнт є «невинним», оскільки його провина досі не доведена. Про це вони заявили, коли суддя запитав у підозрюваного, скільки бомб загалом він відправив поштовими посилками.

Нагадаємо, у п'ятницю федеральні органи США затримали в штаті Флорида чоловіка у зв'язку з відправкою вибухонебезпечних пакетів.

Загалом протягом тижня правоохоронці виявили пакунки із саморобними бомбами, адресовані відомим американським політичним діячам та медіа.

Серед адресатів – колишні президенти США Клінтон і Обама, екс-віце-президент Байден, відомий фінансист Джордж Сорос, актор Роберт Де Ніро, колишні керівники ЦРУ і Національної розвідки, ряд сенаторів і конгресменів. Усі адресати відомі своєю критикою адміністрації чинного президента США.

Раніше повідомлялося,що у США невідомі розіслали щонайменше 10 посилок з бомбами.

Жоден із пакунків не вибухнув, майже всі їх перехопили. Слідчі мають з’ясувати, чи був метою підрив вибухівки, чи намір посіяти паніку.

Федеральне бюро розслідувань США звернулося до американців по допомогу в пошуку винного в розсилці поштою саморобних вибухових пристроїв.

29 жовтня правоохоронні органи перехопили ще одну підозрілу посилку, надіслану на адресу телекомпанії CNN в Атланті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: