Тисячі британців вийшли на вулиці, домагаючись нового референдуму щодо Brexit

Тисячі британців вийшли на вулиці, домагаючись нового референдуму щодо Brexit
Протестувальники вважають, що необхідно винести на всенародне голосування питання про те, у який саме спосіб Британія залишатиме ЄС
Фото: @p_raude

Проєвропейські учасники протестів принесли з собою прапори ЄС

Понад десять тисяч протестувальників вийшли на вулиці Лондона. Вони вимагають, щоб британський уряд провів ще один референдум щодо умов виходу Британії з Євросоюзу.

Організатори повідомляють, що це наймасштабніша акція щодо Brexit за увесь час, і очікують, що кількість її учасників зросте до 100 тисяч. Протестувальники зібрались поблизу Гайд парку, прямують по Даунінг стріт і планують завершити мітинг біля будівлі парламенту.

Проєвропейські учасники протестів принесли з собою прапори ЄС та банери «Brexit — дурниця». Вони вважають, що необхідно винести на всенародне голосування питання про те, у який саме спосіб Британія залишатиме ЄС.

Один з організаторів акції, Джеймс МакГрегорі зазначив, що «громадськість повинна мати право змінити свою думку, адже це рішення вплине на життя наступних поколінь». Він також додав, що, на думку людей, перемовини щодо Brexit «зараз у тотальному хаосі, адже політики не виконують своїх обіцянок, зокрема тому, що їх неможливо виконати».

Провести ще один референдум раніше пропонував мер Лондона Садік Хан, але таку ідею заперечила прем’єрка Тереза Мей. Протестувальники обурені тим, що до остаточної дати Brexit лишається трохи більше п’яти місяців, однак Британія досі не погодила торговельну угоду з ЄС.

Нагадаємо, угода про відносини Європейського союзу й Британії після її виходу з блоку готова на 90%.

Як зазначається, у четвер прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей й інші лідери ЄС висловили впевненість в укладанні угоди Brexit, проте обидві сторони, як і раніше, не можуть укласти домовленості щодо кордону в Ірландії - це питання може зірвати увесь процес переговорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: