Трамп: зниклий журналіст Хашоггі міг стати жертвою «неконтрольованих вбивць»

Трамп: зниклий журналіст Хашоггі міг стати жертвою «неконтрольованих вбивць»
Дональд Трамп

За словами Трампа, король Саудівської Аравії категорично заперечував будь-яку причетність Ер-Ріяда до зникнення журналіста

Після розмови з королем Саудівської Аравії Салман Аль Саудом президент США Дональд Трамп заявив, що за зникненням журналіста в Туреччині з Саудівської Аравії Джамала Хашоггі можуть стояти «неконтрольовані вбивці».

Про це повідомляє Reuters.

«Король категорично заперечував будь-яку причетність Ер-Ріяда до зникнення. Можливо за цим могли стояти ніким неконтрольовані вбивці. Хто знає?», - сказав Трамп журналістам.

Трамп не дав ніяких доказів на підтримку цієї теорії, за що його розкритикували демократи. Вони назвали слова Трампа «сміхотворними».

Також Трамп доручив держсекретарю Майку Помпео відправиться в Саудівську Аравію для зустрічі з королем Салманом в зв'язку з зникненням в Туреччині журналіста Джамала Хашоггі. 

Напередодні телеканал CNN повідомив, що Саудівська Аравія готова визнати причетність до смерті журналіста Хашоггі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що оглядач Washington Post Джамал Хашоггі записав за допомогою розумного годинника власне вбивство, яке сталося на початку жовтня на території консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. 

Також ЗМІ повідомили, що влада Туреччини вважає, що відомий саудівський журналіст Джамал Хашоггі був у битий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, де його й востаннє бачили.

2 жовтня саудівський журналіст Джамал Хашоггі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Про зникнення повідомила його наречена. 

За даними турецької влади, Хашоггі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашоггі в консульстві. Представники Саудівської Аравії навіть заявили про те, що вони готові допустити на територію свого консульства в Стамбулі експертів і представників уряду Туреччини.

Джамал Хашоггі у 2017 році покинув батьківщину, щоб уникнути переслідувань за свої погляди і переїхав до США. Протягом року він писав для Washington Post, критикуючи політику Саудівської Аравії щодо Катару, Канади, Ємену та засуджуючи переслідування владою країни інакодумців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: