У центрі Дюссельдорфа знайшли бомбу

У центрі Дюссельдорфа знайшли бомбу
Знешкодження бомб у німецьких містах відбувається регулярно

Рятувальникам довелося евакуювати сім тисяч осіб

Авіаційну американську бомбу часів Другої світової війни знешкодили у центрі німецького міста Дюссельдорф. Про це повідомила поліція міста у Тwitter.

«Ось ця штуковина! Ми дякуємо всім силам за вашу місію і бажаємо всім жителям безпечного і швидкого повернення додому в свої чотири стіни», - йдеться в повідомленні.

Операція зі знешкодженню 10-центнерного снаряда була проведена ввечері вівторка і тривала одну годину. Набагато більше часу знадобилося на евакуацію понад семи тисяч жителів у радіусі 500 метрів, зокрема мешканців будинку престарілих.

Крім того, всім, хто проживає в радіусі одного кілометра, було заборонено залишати свої будинки, а це близько 11 тис. людей. Також був оточено весь район, в якому розміщуються дитячі сади, школи, комунальні установи, кілька станцій метро і ряд промислових об'єктів.

Знешкодження старих бомб у німецьких містах, що зазнали масованого бомбардування, в основному британськими та американськими ВПС, особливо перед закінченням війни, відбуваються регулярно.

Рекордна в післявоєнній історії евакуація у зв'язку з цим була проведена у вересні 2017 року поблизу Франкфурта-на-Майні - понад 60 тис. осіб. Кількома місяцями раніше в Ганновері свої будинки і офіси мали залишити понад 50 тисяч осіб, а роком раніше в Аугсбурзі в безпечне місце були переміщені 54 тисячі місцевих жителів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: