У Гонконзі протестувальники поранили стрілою поліцейського

У Гонконзі протестувальники поранили стрілою поліцейського
Фото: Stanley Shin, South China Morning Post

Постраждалого доправили до лікарні

У Гонконзі тривають сутички між демонстрантами, які забарикадувались на території університетського містечка, та поліцією.

Про це повідомляє AFP.

«Поліцейський отримав поранення в ногу стрілою під час зіткнень з протестувальниками біля одного з університетів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, постраждалого доправили до лікарні.

Поліція застосувала водомети та сльозогінний газ проти протестувальників.

Атмосфера у місті залишається напруженою, у соцмережах ширяться заклики до продовження акцій протесту. У місцевому управлінні освіти заявили, що навчальні заклади будуть закриті на початку наступного тижня «з міркувань безпеки».

Масові акції протесту в Гонконгу тривають з червня. На початку вересня голова місцевої адміністрації Керрі Лам погодилася виконати одну з вимог демонстрантів та відкликала законопроєкт про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю. Однак багато прихильників опозиції заявили про намір продовжувати протести, які періодично супроводжуються блокуванням вулиць та сутичками.

1 жовтня в ході сутичок із демонстрантами поліцейські застрелили протестувальника. Під час останнього спалаху протестів у місті було затримано понад 200 осіб, поранення дістали щонайменше 54 демонстранти.

Нагадаємо, Держсекретар США Майк Помпео застеріг Китай від застосування військової сили проти протестувальників у Гонконгу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: