У Нідерландах наполягають на скороченні бюджету ЄС після Brexit

У Нідерландах наполягають на скороченні бюджету ЄС після Brexit
Марк Рютте

Прем'єр-міністр Нідерландів розкритикував витрати ЄС на сільське господарство і фонди розвитку Союзу, які становлять 70% бюджету

У Нідерландах закликають скоротити бюджет Європейського союзу після виходу Великої Британії з блоку. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час виступу в Берліні, повідомляє Reuters.

«Моя мета для багаторічного бюджету полягає в наступному: ніякого збільшення внесків, а кращі результати в рамках меншого бюджету», - сказав Рютте. 

Невдоволення внесками в бюджет ЄС стало однією з основних політичних проблем в Нідерландах, які, як правило, роблять найбільші внески до бюджету в розрахунку на душу населення.

Рютте розкритикував витрати на сільське господарство і фонди розвитку Союзу, які становлять 70% бюджету.

«Трохи менші витрати на ці речі звільнять місце нашим новим пріоритетам, наприклад, посиленню прикордонного контролю і збільшеннювитрат на військову інфраструктуру», - сказав він.

Фінансування європейських проектів розвитку має бути прив'язане до бажання країн-реципієнтів провести структурні економічні реформи, вважає Рютте.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз скоротить кількість депутатських місць у Європейському парламенті з 751 до 705 після Brexit.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: