У Польщі проходять місцеві вибори

У Польщі проходять місцеві вибори
Згідно з попередніми опитуваннями, лідирує правляча партія

У Польщі 21 жовтня проходять вибори до органів місцевого самоврядування

Громадяни Польщі обирають депутатів міських, селищних рад та воєводств, а також мерів, бургомістрів та голів районних адміністрацій. У голосуванні беруть участь понад 30 мільйонів виборців. О 7:00 ранку по всій країні відкрились близько 25 тисяч виборчих дільниць, які працюватимуть до 21:00, повідомляє Reuters.

За попередніми опитуваннями, перемогу здобуває коаліція за участі правлячої партії «Право і справедливість» (33-37%) на чолі з прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким. Друге місце пророкують коаліції центристських опозиційних партій, до якої входять «Громадянська платформа» і партія «Сучасна», а також ліва політсила «Польська ініціатива» (24%). 8% може отримати праворадикальний рух Kukiz’15 і Польська селянська партія.

У Варшаві на посаду мера претендують 14 кандидатів. Згідно з опитуваннями, найбільший рейтинг зараз має кандидат від опозиції Рафал Тшасковський: він набирає 41-42%. Серед його основних конкурентів — Патрик Які від чинної влади, прокремлівський кандидат Януш Корвін-Мікке та Маріуш Якуб’як від руху Kukiz’15.

Правляча партія «Право і справедливість» попри домінування у національній політиці залишилася у меншості в міських радах, маючи більшість лише в одній із 16 провінційних асамблей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: