У російському місті на сміттєзвалищі стався викид сірководню. Учні місцевої школи госпіталізовані

У російському місті на сміттєзвалищі стався викид сірководню. Учні місцевої школи госпіталізовані

Жителі міста Волоколамськ вже проводили кілька акцій протесту проти порушень роботи полігону «Ядрово»

23 учня школи №2 підмосковного Волоколамська госпіталізовані з ознаками отруєння. Імовірною причиною госпіталізації називають викид сірководню на місцевому сміттєзвалищі «Ядрово».

Раніше джерело «Інтерфаксу» заявляло, що діти потрапили до лікарні після того, як в школі був розпилений балончик з газом. За його даними, крім госпіталізованих, ще 16-ти дітям було надано першу допомогу на місці.

Заступник начальника управління освіти Волоколамського району підтвердила, що ніяких надзвичайних ситуіцій в школі не було, і діти відчули нездужання через різкий запах сірководню. На даний момент, за її словами, ситуація знаходиться під контролем.

У прес-службі адміністрації Волоколамського району оголосили, що всі місцеві школи і дитячі сади працюють в штатному режимі.

«Вчителі звернули увагу на те, що діти стали погано себе почувати, і викликали лікарів. Медики прийняли рішення госпіталізувати 23 учнів з ознаками отруєння. При цьому інформація ряду ЗМІ про те, що в школі розпилили газовий балончик, не знайшла підтвердження. Очевидно, причина - різкий запах сірководню», - сказало джерело в екстрених службах міста.

Полігон «Ядрово», розташований в декількох кілометрах від Волоколамська, був запущений у 2008 році. Наприкінці 2017 були опубліковані результати перевірки МНС екологічної ситуації в місті, в ході якої були виявлені перевищення гранично допустимої концентрації хлору, сірководню і діоксиду азоту в повітрі, а також заліза у воді. Жителі Волоколамська провели кілька акцій протесту проти порушення роботи полігону. На початку березня у Волоколамському районі було введено режим НС для ліквідації «наслідків викиду звалищного газу» на полігоні «Ядрово».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: